Физиотерапевтични Дентални Дейности
May 21, 2014, 2 p.m.
photo.title

Физиотерапевтични Дентални Дейности

Физиотерапевтичните процедури при остри и хронични възпалителни процеси в лицевочелюстната област са придружаващи основното лечение и спомагат значително за съкращаване и успешно завършване на оздравителния процес.

Ниско и високо енергиини лазери

Биологичното въздействие на лазерите оказва влияние върху регулаторните процеси в организма на клетъчно ниво. Действието не е специфично, а представлява корекция на системата на саморегулация и подържане на хомеостазата, което обуславя неговата универсалност, ефективност и безопасност. С помощта на този вид лазерна терапия се премахват болки в долночелюстната става от различно естество. Подпомага се следоперативното заздравяване на раните.  

След почистване на зъбен камък и лазерен терапевтичен кюретаж, бързо се прекратява кървенето на венците. Успешно се повлиява лечебния процес при гингивити и пародонтити. 

Йонофореза

Йонофорезата е физиотерапевтичен метод за аплициране на медикаменти в кореновия канал на зъба за успешно ликвидиране на инфекцията.

Микровълнова и ултразвукова дентална терапия

Лечението с микровълни, ултразвук и електролечение дава силно противовъзпалително и функционално подобрение на тъкани, нерви и кръвен поток.

Електродонтодиагностика

Физикален метод за установяване виталността на зъбите, което спомага за уточняване на диагнозата и избор на точен лечебен подход.

 

 

Source

Author - Димитър Димитров

Public on: May 21, 2014, 2 p.m.

Copyrights ©2014: Дентален Център 2 ООД